Log på

Log ind på din konto

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Hvad er en selvhjælpsgruppe?

 

Kunsten at rejse sig op efter en personlig krise!
... i samvær med andre i samme situation

Den indbyrdes forståelse og mødet med ligesindede er elementær i en selvhjælpsgruppe. Det giver deltagerne en følelse af ikke, at være alene og skaber mulighed for personlig handlekraft og udvikling i forhold til at løse problemer i eget liv.

Det er gratis at deltage, gruppen bliver "sat i gang" af en uddannet frivillig gruppeleder, som "forlader" gruppen, når gruppen føler sig tryg og har opnået tillid til hinanden. Det vil normalt være mellem 4-8 møde gange. Der vil altid være mulighed for at tilkalde gruppelederen efterfølgende ved behov.

En selvhjælpsgruppe er en gruppe mennesker (3-8), der mødes om et fælles emne eller problem. Selvhjælpsgruppen giver den enkelte deltager mulighed for at dele sine tanker og følelser med andre ligestillede.

Sevhjælp er ikke et behandlingstilbud, men deltagelse i et fællesskab der støtter og deler erfaringer i forhold til det tage hånd om det problemer der fylder mest i hverdagen.

Inden første møde i gruppen bliver du inviteret til en uforpligtende snak hos gruppelederen, mødet skal afdække dit behov og ønsker for gruppedeltagelse og om det matcher med vores tilbud. På mødet vil du have mulighed for at fortælle din historie og vi fortæller om selvhjælpstilbudet.

På landsorganisationen Frivilligcentre og Selvhjælp Danmarks (FriSe) hjemmeside kan du se en mere detaljeret beskrivelse af hvad selvhjælp er. www.frise.dk

Kontakt os for en uforpligtende snak på mail@frivilligcenterherlev.dk eller 61515405.

Læs her om vores privatlivspolitik

  • 1